Het voeden van uw baby in de nacht

U kunt blij zijn dat u een kindje krijgt, maar ook opzien tegen de vermoeiende nachten die nog komen gaan. U hoort vaak dat ouders van pasgeboren baby’ slaap te kort komen, omdat ze ’s nachts dikwijls uit het bed moeten. Een baby zal in de nacht willen eten. Dan moet u uw warme bed uit om fles- of borstvoeding te geven. Wanneer dat een keer in de nacht is, valt het nog wel mee, maar vaak is dat meerdere keren. Wanneer u dan weer kunt gaan slapen, kunt u misschien moeilijk in slaap komen waardoor u niet uitgerust ’s ochtends wakker wordt.

Met een co sleeper hoeft u ’s nachts uw bed niet uit

U kunt voor de eerste maanden dat uw baby is geboren een co sleeper huren. U kunt beter een co sleeper huren, dan er een te kopen. U gebruikt hem toch maar tijdelijk. Een co sleeper is een wiegje dat u losstaand kunt gebruiken, maar ook als een aanschuifwiegje. Wanneer u hem als een aanschuifwiegje gebruikt, kunt u de co sleeper met veiligheidsbanden aan uw bed vastmaken. De opstaande zijde van het wiegje tussen het ouderlijk bed en het wiegje kunt u laten zakken. U kunt op die manier gemakkelijk bij uw baby, zodat u hem of haar ‘s nachts gemakkelijk kunt voeden. De co sleeper zorgt ervoor dat u uw baby de eerste maanden bij u heeft, terwijl de baby veilig in zijn of haar eigen bedje ligt.

Belangrijke voordelen van een co sleeper

Co-sleeping bevordert de hechting tussen de baby en de moeder. De baby zal minder huilen en zowel de moeder als de baby vallen gemakkelijker in slaap. De baby zal snel uw geur gaan herkennen en zich daarbij veilig voelen. Wanneer u net bevallen bent, hoeft u als moeder niet iedere keer het bed uit om uw baby te voeden.

Een bednest huren

Een bednest huren is verstandig om hem gedurende eerste paar maanden te gebruiken. Een bednest wordt op dezelfde manier gebruikt, als een co sleeper. Een bednest heeft het voordeel dat u hem schuin kunt zetten. Babytjes hebben in het begin regelmatig last van reflux. Dat betekent dat de melk een beetje omhoogkomt. Door de schuine stand van het bedje hebben ze daar minder last van. Een bednest heeft een transparante zijkant die je kunt openklappen. De zijkant kan als een bruggetje tussen uw bed en de co sleeper gebruikt worden. Een bednest huren is verstandig, omdat, als uw baby eruit is gegroeid u hem terug kunt geven.

Leave a Comment