Waarom is de kinderopvang goed voor de ontwikkeling van jouw kind?

Steeds meer ouders kiezen om verschillende redenen ervoor om hun kind naar het kinderdagverblijf te brengen. De voornaamste reden is de groei van het aantal tweeverdieners in een huishouden. Maar waarom is de ontwikkeling van jouw kind? Uit onderzoek is gebleken dat een kind het beste leert door in de omgeving te zijn van andere kinderen. Omringt met leeftijdsgenootjes leren ze van elkaar. Daarnaast worden ze gestimuleerd door leeftijdsgerichte activiteiten. Wat is de juiste leeftijd om te starten met de kinderopvang? Uw kind kan al naar de kinderopvang van een leeftijd van 3 maanden.

Wat zijn de voordelen van een kinderopvang?

Waar kinderen vroeger buiten speelden houden ze zicht tegenwoordig steeds meer bezig met technologie. Daardoor raken kinderen op jonge leeftijd al geïsoleerd. Door ze op vroege leeftijd naar de kinderopvang te brengen leren ze snel omgaan met leeftijdsgenoten. Het brengen van uw kind naar de kinderopvang kan zwaar zijn. Toch leert het kind en u daarvan. Als ouder bent u het liefst in de buurt van uw kind, want dat voelt veilig. Op deze manier leert u omgaan met de afwezigheid van het kind. En het kind leert omgaan met een vreemde omgeving. Wat zijn nog meer de voordelen van een kinderopvang?

  • Jouw kind leert op jonge leeftijd contact te leggen met andere kinderen
  • Het verkleint de stap naar de basisschool doordat het kind zelfstandiger leert te worden
  • Kinderdagverblijven werken uitsluitend met geschoold personeel. Ze helpen kinderen spelenderwijs ontwikkelen.
  • Kinderdagverblijven sluiten de activiteiten aan op de ontwikkeling en behoefte van het kind
  • De ontwikkeling van het kind op sociaal, motorisch, creatief en cognitief vlak staat centraal

Welke leeftijden zijn geschikt voor de kinderopvang?

De meeste ouders wachten tot het zwangerschapsverlof is afgelopen, dat is ongeveer 3 maanden na de geboorte van het kind. Een kind kan naar de opvang tot een leeftijd van 4 jaar. Daarna wordt het kind geacht op zijn eigen benen te staan. De kinderopvang is niet de enige opvang. Een gastouder kan uw kind bijvoorbeeld opvangen bij onregelmatige tijden. Een gastouderbureau kan de bemiddeling hiervan regelen. Vanaf een leeftijd van 4 gaat het kind naar de basisschool. Veel basisscholen bieden een naschoolse opvang aan.

Wat kost een kinderopvang?

Vanaf 2022 geldt dat ouders maximaal € 8,50 voor de dagopvang, € 7,31 voor de buitenschoolse opvang en € 6,52 voor de gastouderopvang. Wanneer de opvang meer vraagt, krijgt u geen extra kinderopvangtoeslag. Ben u nog op zoek naar eenKinderopvang in Haarlem of Kinderopvang in Hoofddorp? Ducky Duck biedt kinderen een veilige en vertrouwde omgeving

Leave a Comment